Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mennyire fontosak az illatok, vajon helyénvaló dolog az orrunk után menni?

Rácz Tünde
2018. 05. 04. 10:20:46

Már az ókori görögök is használták, kezdhetnénk így a bejegyzést, ha a parfümökre gondolunk elsőként az illat szó hallatán.

De kitudja már lehet az ősember is dörzsölgette magát különböző növényekkel - szerintem biztosan, ha ezzel még akkor nem is az volt a célja, hogy saját báját emelje ki vagy tegye magát vonzóbbá. Lehet megelégedett azzal, ha felfedezett egy olyan növényt, mely aromája segítségével jobban távol tudta tartani magától a vadállatokat, rovarokat.
Kanyarodjuk vissza a saját illatunkhoz, amelyet nem az éppen aktuálisan viselt parfümünk határoz meg, hanem az illatmirigyeink verejtékének kémiai összetétele.

Részlet Dr. Yeal Adler - Bőrügyek című könyvéből

Ez az az anyag, melyet tudatosan nem is érzékelünk, csak akkor ha valami nagyon nincs rendben - vagyis nagyon nem “passzol” hozzánk a másik ember, de legtöbbször ez felismerés tudattalanul zajlik. Részben ennek is köszönhető, hogy minden különösebb magyarázat nélkül az egyik embert szimpatikusnak tartjuk, míg a másikat nem. Az illatok mindig mindenütt ott vannak valamilyen formában az életünkben.
A kozmetikumaink megválasztásában is nagyon nagy jelentéssel bírnak. Szeretünk illatozni és ha szívünkre tesszük a kezünket az esetek döntő százalékában ez alapján választjuk meg a testápolónkat, tusfürdőnket és sokszor az arckrémünket is, bár itt a személyes tapasztalataim azt mutatják, hogy sokkal megengedőbbek vagyunk.
Ha tudatos vásárlók vagyunk és részletesen áttanulmányozzuk az összetevők (INCI) listáját, a végső döntést általában akkor is az illat alapján hozzuk meg.
Amikor ösztöneinkre hallgatva választunk, akkor jó eséllyel harmonizál majd egyedi illatunkkal és erősíti azt. Ennek kiemelkedően a parfüm választásnál van szerepe, de nem elhanyagolható a kozmetikumainknál sem, attól függően mennyire erős az illat és marad sokáig érezhető a bőrön. (Jellemzően a természetes parfümök gyorsabban a mesterségesek lassabban párolognak el.)
Illat alapján dönteni ezért a legtermészetesebb és a leghelyénvalóbb dolgok egyike.

A fentiek egyenes következménye, hogy a myskinnél is kiemelt szerepet kap a termékek illatának megválasztása, fontos, hogy jellemezze az összetevőket és teljesen természetes legyen. Az arcra szánt készítmények kivételével gyakran használunk természetes illatanyagokat, melyeket különböző növények elegyéből állítanak elő és az INCI listán parfum elenvezéssel szerepelnek. Az arcápolók esetén csak illóolajok kerülnek felhasználásra, amelyek az adott készítményhez illően olyan hatóanyaggal rendelkeznek, amelyek tovább növelik a hatékonyságát.
 

Amikor ♥︎myskin terméket vásároltok használjátok bátran az ösztöneiteket, és válasszátok azt a krémet, amelyiknek szeretitek az illatát! A megfelelő beltartalomról mi gondoskodunk! :)

Az oldal tetejére