fbpx

A myskin arckrémek, testápoló krémek bőrmegújító, bőrfeszesítő hatással, károsanyag mentes, tisztán természetes összetevőkből készülnek az érzékeny bőrnek is.

Breadcrumbs

Szépség & Egészség

Tanácsok, fortélyok és érdekességek

Közismert ABCD(E) + F szabály. Te ismered?

Az ABCDE szabály egy könnyen megtanulható és alkalmazható módszer, amely segítségünkre lehet az anyajegyeink önellenőrzésben. Ha az 5 közül bármelyik elváltozást tapasztaljuk, forduljunk szakemberhez minél előbb.
#melanoma #anyajegyszűrés #bőrellenőrzés #abcdszabály

 

width=

ASYMMETRY - ASSZIMETRIA
Ha egy vagy több síkon képzeleteben megfelezzük az anyajegyünket és az eltérő formát mutat.

width=

BORDER - SZÉLEK
Amennyiben az anyajegyünk széle életlen, elmosódott, "zakkos" szintén intő jel lehet.

width=

COLOR - SZÍNEK
Több különböző színt tartalmazó (pl. lila, szürke, piros, fehér, barna) anyagjegy szintén kedvezőtlen.

width=

DIAMETER - ÁTMÉRŐ
Aggódalomra adhat okot, az is ha az anyagjegyünk nagyobb, mint 6 mm.

width=EVOLVING - FEJLŐDÉS, VÁLTOZÁS
Haladéktalanul fordulj orvoshoz, ha az anyajegyben változást tapasztalsz. Megváltozik a tapintása, pl. érdessé, szárazzá válik vagy a mérete növekedni kezd, kiemelkedik a felszíne. 

Nagyon rossz jel, ha VISZKETNI, VÉREZNI kezd és sérülékennyé válik. Ilyen esetekben azzonnal keresd fel a bőrgyógyászod. 
width=

FEELING - ÉRZÉS
Személyes tapasztalataim alapján egészítem ki a hivatalos ABCDE szabály egy F-el. Amikor szimplán gyanússá válik számodra az anyajegyed és talán be sem tudod azonosítani a fenti kategóriákat, felkeresed a bőrgyógyász és bár ő megnyugtat, hogy minden rendben van, azonban marad benned egy rossz érzés, netán továbbra is viszket, sérülékennyé válik, stb. Ilyen esetben mindenképpen keress fel egy másik bőrgyógyászt is, ha pedig erre nem lenne lehetőséged, akkor fordulj egyenesen a sebészetre. (Fontos, hogy mindig sebészeti úton + szövettani vizsgálattal történjen az eltávolítás, mert csak így lehet maradéktalanul meggyőződni milyen elváltozás volt.) Ne légy szemérmes: A Te bőröd, a Te életed!

A MELANOMA TÚL VESZÉLYES AHHOZ, HOGY "majd meglássuk hova fejlődik". AZ ÉLETÜNK MÚLIK AZON IDŐBEN KERÜL-E ELTÁVOLÍTÁSRA. 

Ha még nem lenne bőrgyógyászod, szakmailag és emberileg is szeretettel ajánlom Dr. Borbola Kingát.

#azénmelanomám

Ismerd meg a ♥︎myskin innovatív fejlesztést, amely új megközelítést hoz a mindennapos bőrápolásba. Az Antixodáns krémet az anyajegyekkel borított bőr számára fejlesztettem.
A termék komplex növényi formulái kiemelkedő szerepet töltenek be a bőrkárosodások helyreállításában, a szabadgyökök semlegesítésében, az anyajegyek speciális ápolásában.

ANTIOXIDÁNS KRÉM
anyajegyes bőrre

MEGNÉZEM

 

Ismerd meg a ♥︎myskin termékeket

 

Kapcsolódó blog bejegyzések MÁJUS A MELANOMA HÓNAPJA
#GETNAKED

Tovább HARC A BŐRKÁROSÍTÓ
UV SUGARAK ELLEN

Tovább DIVAT, TREND, MARKETING...?
Tovább

Tetszett ez a cikk?  Oszd meg barátaiddal is:

 

 

Logo-footer

Kövesd az aktualitásainkat a közösségi oldalainkon!

Hírlevél

Legfrissebb ajánlatatainkhoz, iratkozz fel hírlevelünkre!
© MYSKIN | 2021
DANUBIUS play
Tisztelt Felhasználónk, tájékoztatjuk, hogy weboldalunk üzemeltetéséhez cookie-kat használunk, melyek a felhasználói élmény javítására, a weboldallal kapcsolatos egyes visszaélések kiszűrésére, valamint kereskedelmi célokat szolgálnak. A Weboldal használatával Ön hozzájárul, hogy eszközén a Weboldal üzemeltetője cookie-kat tároljon és azokhoz hozzáférjen.