Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Természetesen, természetes!

Rácz Tünde
2018. 10. 26. 00:00:00

Lehet 100%-ban természetes összetevőkből készíteni egy kozmetikai terméket? Mit jelent a ♥︎myskin termékek esetén a természetesség? Miért fontos a természetes alapanyag? Divat, trend, marketing az egész, vagy tényleg jobb a bőrünknek?
#személyes #myskin #termékfejlesztés

Egyszerűen nem hiszek a szintetikus anyagokban, ahogy mondani szoktam a műanyagban, sosem tettem, ha bőrápolásról beszélünk. Részben azért, mert nagyon természetközeli helyen nőttem fel és hozzászoktam a jó dolgokhoz, részben a rossz tapasztalataim miatt. Van egy mondat, ami kb. 20 éve bevéste magát a fejembe egy családi beszélgetésen: “az emberi szervezet nem alkalmas arra, hogy megeméssze a műanyagot”.
Amikor napi szintű bőrápolásról beszélünk, az semmiben sem különbözik egy étkezéstől. A bőrünk nem egy különálló szervünk, amire bármit rákenhetünk. Az anyagtól függően ugyan, de kisebb-nagyobb mértékben bejut a véráramunkba. Persze sokan szkeptikusak ebben, különböző nézetek léteznek, de gondoljunk csak bele, amikor egy fájdalomcsillapító krémet használunk, akkor sem a bőrünk az szerv, ahol a hatást várjuk.

Nem automatikusan jó, ami természetes, ezt fontos kiemelni, nagyon körültekintően kell kiválasztani a használt anyagokat és azok mennyiségét, nem csak egyedileg, de a többi összetevő viszonyításában is.
A gyógynövények, különösen a belőlük előállított koncentrátumok, nagyon komoly hatású készítmények. Sokszor hozom fel példának a ma igen népszerű levendulát, amelynek személy szerint nagyon szeretem az illatát és jó egy kézkrémbe, testápolóba vagy szappanba, de azt már nagyon kevesen tudják róla, hogy egyes szakirodalmi adatok szerint illóolaja nagy mennyiségben idegméreg, így vegyük fontolóra használatát például baba termékekben.

Napról napra számtalan kozmetikai “csoda” alapanyag lát napvilágot, melyek közül számos nagyon jó is, mint pl. a CO2 kivonatok, amikor egy új, biztonságos eljárással koncentráltabb kivonatot tudnak előállítani és ezáltal jobb hatékonyságot lehet elérni a termékekben, de mindenből mindent előállítani talán már túlzás :).

Mit jelent a természetesség a ♥︎myskin termékekre fejlesztése során:

- figyelembe veszem, hogy olyan természetes anyagokat használjak, amelyre ismereteim, tapasztalataim szerint még az érzékeny bőr is jól reagál
- előnyben részesítem a “klasszikus” növényeket, melyek hatásosságát régre visszanyúló népi tapasztalatok igazolják, vagy rendelkeznek kutatási adatokkal
- az alapanyagok komplexitásában hiszek
Melyet legjobban talán az Accerola cseresznye por használatával tudok bemutatni, mely még porított formában is magas C-vitamin tartalommal rendelkezik, így ezt használtam a Rose Anti-age Arckrémbe - ahol indokolt volt a C-vitamin tartalom - nem pedig a C-vitamin bármilyen előállított formáját, akkor sem ha az természetes eredetű.


- megkeressem mindig azt, ami a leghatékonyabb és legbiztonságosabb is egyben, minimalizálom az összetevők számát, de maximalizálom azok hatásfokát
- felelősen használom az anyagokat, a webes tájékoztatóban mindig megtalálod az esetleges ellenjavallatokat, ha netán egyedi érzékenységed lenne bármilyen összetevőre minőségi garanciát is vállal a myskin.

Ha magas minőségű, hatóanyaggazdag, természetes kozmetikumokat választasz a mindennapos bőrápolás során a legjobbat adod a bőrödnek és a környezetednek egyaránt.

Próbáld ki a ♥︎myskin termékeket melyek a 100% természetes összetevőkön túl magas hatékonysággal rendelkeznek és élményekben gazdag bőrápolást nyújtanak!

Tartalomhoz tartozó címkék: biotechnológia myskin összetevők
Az oldal tetejére