Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mi a gond a géles arcápolókkal?

Rácz Tünde
2022. 04. 10. 19:56:46
Mi a gond a géles arcápolókkal?
Ha tavasszal/nyáron, (megérkezik a jó idő és már nem száraz a bőröd) arcápoló gélt, vagy vizes alapú kozmetikumot használsz akkor a bőröd biztosan nem jut hozzá olyan hatóanyagokhoz,

amelyek a leghatásosabbak az UV sugárzás okozta bőrkárosodások kivédésében, mielőbbi regenerálásában. 

Ezek a hatóanyagok rendszerint viaszok/vajak/olajok és nem, vagy csak kis mennyiségben belefoglalhatók egy géles, vizes bázisú arcápolóba, így nem tudnak kielégítő védelmet, támogatást nyújtani a bőrödnek.

 

Lehet te is könnyen beleesel ebbe a hibába, mert nem szárad ki a bőröd olyan könnyen, mint ősszel vagy télen és elégnek érzel egy vizes bázisú ápoló terméket.

A géles arcápolók rendszerint azonban csak a bőrfelszínen működnek és elpárolognak, megszáradnak míg az arcodra kened. Kétségtelen, hogy frissesség érzését adják, és sokszor látványos, azonnalinak tűnő az eredmény is, pont azért mert a bőrfelszínén fejti ki a hatását.

 

Persze ez nem jelenti azt, hogy azonnal dobj ki minden ilyen terméket, vagy ne használd, mert tökéletes alapot biztosíthatnak egy krém felvitele előtt, vagy sminkeléshez,
de tudd, ha célod a fényöregedés/photoaging késleltetése, többre lesz szükséged.

 

Sokan nem gondolunk arra, hogy a bőrünk nem télen, vagy ősszel szenvedi el a legtöbb külső környezeti károsodást - amely jelentős része most már köztudottan a napsugárzás okozta UV sugárzásból származik - hanem tavasszal és nyáron, amikor megnő a napsütéses órák száma, és a legtöbb időt töltöd a szabadban.

 

Így a leghatékonyabban úgy tudsz ellene védekezni, ha nem csak ősszel-télen kezded el a gazdag kozmetikumokat használni, hanem ha már a fényvédőd alá felkened minden reggel, sőt a legjobb, ha nem hagyod ki az esti rutinból sem.

 

Na de mik is ezek a hatóanyagok? Ha érdekel, kövesd az oldalt, vagy görgess az oldal aljára, iratkozz fel hírlevélre és a következő cikkben bemutatom őket.

 

Az oldal tetejére