Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Készíts velem bőrápoló édességet

Rácz Tünde
2021. 12. 17. 00:00:00
Készíts velem bőrápoló édességet

Közel 7 éve, minden Karácsonykor meglepem ezzel a mennyeien finom és maximálisan egészséges bőrápoló édességgel a szeretteim.

Csupán 3 összetevőből áll, nem tartalmaz hozzáadott cukrot, tartósítószert, és tejmentes.

Közel 7 éve, minden Karácsonykor meglepem ezzel a mennyeien finom és maximálisan egészséges bőrápoló édességgel a szeretteim.

Csupán 3 összetevőből áll, nem tartalmaz hozzáadott cukrot, tartósítószert, és tejmentes.

Hamarosan itt a Valentin-nap, ha velem tartasz és el is kezdesz gyakorolni mire elérkezik az ünnep már tökéletes csokival lepheted meg a szerelmed. Nincs párod?? Akkor az összeset te eheted meg ;) De a legjobb hír, egész évben fogyaszthatod.

Maradj velem és a következőkben bemutatom neked lépésről-lépésre hogyan készítsd el.

Mire lesz szükségünk?

Gőzfürdőhöz eszközök, egy edény és egy hőálló üvegtál, kanál, kis tányér, mérleg, sütőpapír.

Alapanyagok:

- 150 g kakaóvaj

- 65 g kakaópor

- 3 csomag (3X200g) aszalt szilva

Ez viszonylag sok mennyiséget eredményez, a recept természetesen arányosítható kisebbre, nagyobbra nem ajánlom, mert nehéz lesz vele dolgozni.

  1. lépés: Tegyünk vizet az edénybe és helyezzük a tűzhelyre.

  2. lépés: Mérjük ki a kakaóport egy tálkába.

  3. lépés: Mérjük ki a kakaóvajat az hőálló üvegtálba, majd helyezzük rá az edényre és olvasszuk fel egészen addig, amíg kicsi darabok láthatók már csak a kakaóvajból, ekkor vegyük le és kevergessük addig, amíg teljesen fel nem olvad az egész.

  4. lépés: Fokozatosan keverjük a felolvasztott kakaóvajhoz a kakaóport amíg teljesen fel nem oldódik.

  5. lépés: Pár percenként kevergessük meg és figyeljük mikor kezd el sűrűsödni, vagyis vissza dermedni a kakaóvaj. Ez idő alatt készítsük elő az aszalt szilvát, én mindig félbe szoktam vágni és így forgatni a csokiba, de lehet egészben is.

  6. lépés: Amikor elkezd besűrűsödni a kakaóvaj masszánk öntsük bele a szilvát és gyors mozdulatokkal keverjük át, hogy befedje a massza, majd még gyorsabb mozdulatokkal szedegessük ki a sütőpapírra. A sűrűség akkor megfelelő, amikor elhúzzuk hirtelen a kanalunkat és láthatóvá válik az edény alja!!!


     
  7. Ha túl korán szedjük ki, lassan dermed meg később, és nem lesz szép egyenletes felülete. (a fényeset szedtem ki korábban, de nem volt még megfelelő a sűrűség)


     
  8. lépés: Nem maradt más hátra, mint élvezni a finomságot.

Vitamin tartalom:
KAKAÓ: B1, B2, B3, B5, B9, C, E-vitamin, magnézium, cink, réz, kén, kalcium, vas, kálium, mangán

ASZALT SZILVA: Vas, kalcium, manézium, szelén, A-vitamin, B- vitamin, K-vitamin, lutein

 

Hol vásárolj alapanyagokat?

• Kakaóvaj: az egyik legjobb minőségű bio kakaóvajat Magyarországon a COSMIO webshopjában találod, magánszemélyeket is kiszolgálnak.

• Aszalt szilva: számomra a legfinomabb a Spar saját márkás terméke és Kalifa aszalt szilvája

• Kakaópor: mindig igyekszem 20-22% kakaóvaj tartalmút választani, legutóbb a Tutti márkát használtam, de számos fajtát kipróbáltam már, válassz kedved szerint, a csoki minőségét legjobban a kakóvaj és a szilva határozza meg.

Ha kipróbáltad írd meg nekem, hogy sikerült. (info@myskin.hu)

Nem sikerült elsőre, próbáld újra, ahogy a mondás is tartja gyakolat teszi a mestert. Nekem is beletelt pár próbálkozásba mire felfedeztem a praktikákat.

Kellemes csoki készítést, csemegézést és jó ajándékozást! :)

Tartalomhoz tartozó címkék: beauty tipp
Az oldal tetejére