Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

2010. június 1. és a megelőző évek

Rácz Tünde
2020. 06. 01. 00:00:00

A megelőző évek:

2007. májusában a melanoma megelőzés kampány keretében országosan ingyenes anyajegyszűrű vizsgálatokat tartottak Budapest több pontján. Ahova lelkesen én is regisztráltam magam.
Még 16 éves koromban távolítottak el anyajegyeket a hasamról így tisztában voltam az ellenőrzések fontosságával, ezért azóta bővítettem az ismereteimet ebben a támában.
Emlékszem akkoriban egy online anyajegyösszehasonlító teszten katam egy olyan eredményt is, hogy “Ön bizonyára bőrgyógyász!” - pedig nem, de nagyon büszke voltam magamra.

Szóval eljött az ellenőrzés napja, amit én el is felejtettem és ezt onnan tudtam meg, hogy a szervezők viszont nem.
Épp készülődtem valahova, mikor csörgött a telefonom: “Kedves Tünde! A mai napra regisztrált anyajegy vizsgálatra, de sajnos nem tudjuk fogadni, viszont cserébe felajánljuk, hogy fogadjuk Önt az Országos Onkológia Intézet Bőrgyógyászatán ingyenes anyajegy szűrővizsgálatra.”

Természetesen örümmel elfogadtam és ezúttal vastagon írtam be a naptáromba, hogy el ne felejtsem ismét, ha már kaptam az élettől egy második lehetőséget. Így kezdtem el a Kékgolyó utcába járni anyajegy ellenőrzésre évente. Mindig alapos és emberileg is nagyon jó orvoshoz kerültem,és vártak vissza minden évben.

Egészen 2009-ig, amikor addig egy ismeretlen doktornőhöz kerültem, aki túlzás nélkül úgy pellengére állított, hogy “én Ön miért jön ide, feleslegesen foglalja az időt, és legközelebb menjen a területi bőrgyógyászatra” igazából esélyem nem volt elmondani, hogy távol álljon tőlem bárkitől elvenni az idejét, de Önök mondták, hogy jöjjek ide…. alig várta, hogy elmenjek, sőt még a leletemen is kiemelte, hogy legközelebb ne jöjjek ide.

Ekkor azonban már ott éktelenkedett a vállamon, a lapockám felett az a fura, kakaóbarna, kicsit talán szürkés, nem teljesen szabályos anyajegy, amely mindig furcsa volt nekem, Nagyon sokat nézegettem gyanakodva a fürdőszoba tükörben, de aztán mindig megnyugodtam, hiszen voltam ellenőrzésen, ráadásul az Onkológia Intézetben, így minden rendben van.

A következő markáns emlékem 2010. januárjára tehető, amely mint utólag megtudtam már az első intő jel volt.

Hogy mi történt a következő 5 hónapban hamarosan elmesélem.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: antioxidáns krém melanoma
Az oldal tetejére