Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mit csinálj, ha gyanús lett egy anyajegy?

Rácz Tünde
2024. 06. 10. 21:45:00
Mit csinálj, ha gyanús lett egy anyajegy?

Vagy megjelent rajta egy furcsa folt, amit eddig nem láttál? Sajnos nem mondhatom, hogy aggodalomra semmi ok. De ahelyett, hogy legyintenél rá végigvezetlek az ilyenkor szükséges lépéseken, gyere tarts velem:

 

1. Próbáld megőrizni a nyugalmadat, a stresszhormonok nem tesznek jót az egészségünknek. Ha nehezen megy próbáld ki a citromfűteát.

2. Kérj időpontot bőrgyógyászhoz. Ezzel ne várj egy percet sem, mert mire időponthoz jutsz nagyon sok idő eltelhet és az idő kulcsfontosságú. Magyarázd el milyen elváltozást észlelsz, gyankodsz arra, hogy ez rossz idnulatú, stb. - hátha segít ez abban, hogy korábban kapj időpontot.

3. Ha nagyon gyanús, kérj időpontot sebészetre is, mert ez is idő. Melanoma esetén pedig kulcsfonotsságú, hogy minél előbb eltávolítsák, hiszen nagyon agresszív növekedést is mutathat.

4. Hogy a várakozás se teljen tétlenül használd az Antioxidáns krémet naponta 4-5 szor a konkrét anyajegyre. Ha nem tudod ennyiszer bekenni, pl. munkahely miatt, tegyél egy pötty krémet és ragaszd le. A pötty előtt krémezd is be az anyajegyed, majd miután felszívódott a krém csak azután alkalmazd a ragtapaszos megoldást. Gondosan válassz ragtapaszt, nekem sajnos kettő nap után irritálja a bőröm. Az antioxidánsok a bőrön keresztül alkalmazva ugyanúgy erősítőleg hatnak, mint belsőleg fogyasztva. 
Természetesen ezzel nem tudod visszafordítani, és nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, eltávolítást, de az antioxidánsok addig is támogatják a bőröd védekezőképességét.

5. Védd az elváltozást az UV sugárzástól, ha szabad bőrfelületen van ne csak kend be fényvédővel, de ragaszd is le. (tegyél alá Antioxidáns krémet is, az előző pont szerint)

5. Vesd be Maria Treben teáját, a receptet ebben a bejegyzésben találod No1. opcióként:
MEGNÉZEM

6. Próbáld megelőzni, hogy ilyen eset előforduljon. Ápold rendszeresen a bőröd jó minőségű, magas hatóanyag tartalmú Antioxidáns krémekkel. Védd a leégéstől és fokozott UV terheléstől. Táplálkozz egészségesen. Viseld gondját az érzelmi, pszichés egészségednek.

7. Ne felejts elmenni a vizsgálatokra! Állíts be emlékeztetőt, ha kell, írd be a naptárodba pirossal! Ne hanyagold el, az idő kulcs fontosságú, sajnos sokszor így is nagyon sokat kell várni egy vizsgálatra. A melanoma esetén pedig az ismereteim szerint más esélyekkel indul a beteg, ha a melanoma még 1 mm vastagság alatt van, mintha átlépte az 1 mm-t.
Ugye milyen kicsi ez a méret? Sajnos azt, hogy milyen gyorsan növekszik a bőr mélyebb rétegei felé nem lehet pontosan megállapítani. 

Szép és egészséges bőrt kívánok neked!
Rácz Tünde

 

Tartalomhoz tartozó címkék: antioxidáns krém anyajegy melanoma
Az oldal tetejére